Restaurant Mibu. Tòquio, 2017. Foto: FBarniol
en Bittebière [...] ja havia ingerit
una cassoleta de rostes amb vouvray,
un tall de paté d'ànec,
un timbal de cogombrets per acompanyar els dos primers plats,
un ou farcit, és a dir dues meitats,
dos pastissets de formatge de cabra, amb prou feines més grossos que uns collons de mico,
sis cuixes, és a dir tres granotes,
sis o vuit cargols grossos,
una bouchéee à la reine i lletons de vedella,
un bol de consomé amb crostons amb foei-gras,
un ou en meurette amb una llesca de pa enllardada,
una empanada de crancs de riu,
sis (ja no estava segur del nombre exacte) ostres gratinades,
vuit, no, perdó, un més, nou llagostins submergits en maionesa,
tres petits kirs de festa amb saumur que pica,
una copa de chinon ben negre,
una altra de chenin d'Oiron ben groc,
s'alegrava, doncs, de ser encara en els preliminars
Mathias Enard El banquet anual de la confraria d'enterramots [Le Banquet annuel de la Confrérie des fossoyeurs, 2020). Trad. Jordi Martín Lloret. Barcelona: Empúries, p. 259.