9 d’abril del 2015

Les dones de Hitler


Eva Braun i Adolf Hitler al xalet Berghof (Baviera), el 1942


Per a Hitler la dona era un ésser inferior a l’home, la vida de la qual havia d’estar determinada per allò que anomenava la “moral de les tres K”: Kinder, Küche, Kirche, o sigui: nens, cuina i església.

Al llarg de la seva vida va tenir múltiples amants, amb predilecció per les noies joves. Aquestes són alguns dels seus amors:

La primera fou Greta Schmidt, una infermera casada que curà Hitler després de ser ferit durant la Primera Guerra Mundial. Acabada la guerra, abandonà el marit, forçà el divorci i seguí Hitler en la seva carrera política. El 1920 o 1921 l’exmarit, cec de gelosia, assassinà Greta d’un tret al cap.

El 1925 s’enamorà d’Angela Raubal, més coneguda per Geli, filla de la germanastra de Hitler. Ella tenia 16 anys i ell 36. La convertí en amant forçosa durant sis anys. El 1931 es va quedar embarassada i es va suïcidar d’un tret al cap.

La següent fou l’actriu René Müeller amb qui sembla que va compartir llit poques vegades. Al cap de poc es va matar tirant-se per la finestra.

La nova amant fou Maria Reiter, coneguda com Mitzi, de 16 anys.

Als anys trenta també inicià una relació intermitent, que durà tota la vida, amb Magda Goebbels, l’esposa de Joseph Goebbels. Sembla que aquest tolerà aquesta relació amorosa per mantenir els favors del Führer. El matrimoni Goebbels posà als seus sis fills noms començats amb H, en honor a Hitler. La dependència de Magda del seu ídol era tan intensa que, quan va saber que Hitler es volia suïcidar, no dubtà a seguir el mateix camí, però abans assassinà tots els seus fills: la gran tenia 12 anys i el petit 4.
                
Unity Walkyrie Mitford pertanyia l’aristocràcia anglesa. El 1934, amb 20 anys, aconsegueix conèixer Hitler i se n’enamora bojament, tot i que el dictador li fes poc cas. Quan esclata la guerra, Unity demana al Führer que la deixi quedar-se a Alemanya. Ell s’hi nega i, ella es pega un tret al cap. No morí i Hitler l’internà en el millor hospital de Berlín. Va quedar en estat vegetatiu. Morí a la Gran Bretanya el 1948.

El juliol de 1939, quan el dictador tenia 50 anys, coneix l’aristòcrata Sigrid von Lappus, de 20. Li regalà un apartament luxós a Berlín i la visità sovint. El 1940 va quedar embarassada. Tot i posar-li tots els mitjans, Sigrid va morir en el part i la nena no va durar més que unes hores.

La més famosa de les amants de Hitler fou Eva Braun. Passà a ocupar el llit de Hitler el 1931, quan ella tenia 19 anys i ell 43. El 1935 li comprà una luxosa residència a Munic, cotxe i xofer i la féu dipositària del seu testament. Se’ls veia poques vegades en públic. Ell sempre mantenia una actitud reservada cap a les dones. “Només estic casat amb Alemanya”, solia dir. Quan l’abril de 1945 acompanyà el seu estimat al búnquer de Berlín, ell li pregà en repetides ocasions que no es quedés i que fugís, però la resposta sempre va ser la mateixa: l’acompanyaria fins a la mort. El dia 29 es van casar i el dia 30 d’abril Hitler se suïcidà d’un tret el cap i Eva Braun ingerint una pastilla de cianur.

Extret de: Miquel Payeras “La irresistible atracció de la bèstia” a El Temps, 31 de març de 2015, pàg. 42-47.